Για «άθλια σκευωρία» έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο, μετά την κατάθεσή του, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τους χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της Νovartis.

Πολυσέλιδο υπόμνημα με νέα στοιχεία κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας στην έρευνα που διενεργούν δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς στην υπόθεση της NOVARTIS. O κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε με ονόματα, αναφερόμενος στα πρόσωπα που, όπως υποστηρίζει, εμπνεύστηκαν τη σκευωρία σε βάρος του.

Ο Αντ. Σαμαράς, είχε στραφεί σε βάρος τόσο των προστατευόμενων μαρτύρων όσο και των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,με μήνυσή του η οποία όμως αρχικά αρχειοθετήθηκε από τον τότε εποπτεύοντα εισαγγελέα της έρευνας Ι.Αγγελή. Οι καταγγελίες όμως που ακολούθησαν από τον εισαγγελικό λειτουργό περί παρεμβάσεων στην έρευνα, έφεραν και πάλι στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης τη μήνυση.

Μετά την ολοκλήρωση και της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος θα είναι ο επόμενος μάρτυρας, θα κριθεί η τύχη της δικογραφίας με ορατό το ενδεχόμενο να πάρει τελικά το δρόμο για τη Βουλή.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Σχετική είδηση: https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/politiki/katathesi-samara-gia-tous-cheirismoys-stin-ypothesi-novartis/

Μοιράσου το άρθρο: