«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέρασαν. Γι αυτά είναι μια καλή αρχή, αλλά οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν για κανέναν. Η προσπάθεια συνεχίζεται για όλους. Η Ελλάδα σας χρειάζεται!» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προσθέτοντας ότι το εξεταστικό που «εξοντώνει» τους μαθητές, «πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

«Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, πάλι θα ακουστούν τα χιλιοειπωμένα υποκριτικά λόγια, για την κατάσταση του Λυκείου. Τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να φέρει αλλαγές που θα μετατρέψουν το Λύκειο ακόμα πιο έντονα σε «εξεταστικό κέντρο», όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, συγχαίροντας ταυτόχρονα «όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν τη μάχη των πανελλαδικών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχαν».

Το ΚΚΕ επαναφέρει την πρότασή του για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων: «Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας. Άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν.

Κάθε νέα και νέος που έδωσαν τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων και πέρασαν σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μπορούν να δικαιώσουν τον κόπο τους, τις θυσίες της οικογένειάς τους, να βρουν διέξοδο οι αγωνίες και τα «θέλω» τους, με συμμετοχή και αγώνα για αναβαθμισμένες σπουδές και ζωή με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση. Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων» υπογραμμίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: