Την προσθήκη του όρου Προοδευτική Συμμαχία στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Μίλησε για ένα κόμμα ανοικτό και διεμήνυσε στα στελέχη ότι δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές και αλαζονεία.

Μήνυμα συστράτευσης και επανεκκίνησης έστειλε ο Αλέξης Τσίπρα από το βήμα της ΚΕΑ, καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να χτίσουν το νέο σπίτι, όπως χαρακτηριστικά είπε, στο οποίο δεν θα χωρά η ιδιοτέλεια, οι προσωπικές στρατηγικές και η αλαζονεία.

«Σε αυτό το σπίτι δε χωρούν οι απόλυτες αλήθειες. Η αυτάρκεια της μιας άποψης. Δε χωρά η μονολιθικότητα. Η ανάλυση του σήμερα με τα εργαλεία του χθες…..Όλα πρέπει να επαναβεβαιώνονται και το ηθικό πλεονέκτημα μας, δεν είναι εισιτήριο διαρκείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη να “ενταθεί” η προσπάθεια διεύρυνσης και ανασυγκρότησης του κόμματος υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς, παραδεχόμενος ότι “δεν έχει επιτευχθεί” μέχρι στιγμής. Ο ίδιος επισήμανε ότι: «Αυτό το κόμμα πρέπει να κάνει αυτοκριτική, συλλογική και ατομική, ακόμα και για το παραμικρό, αν ξέφυγε μια κουβέντα. Είμαι περήφανος που υπηρετώ με αυτόν τον πήχη αξιών την Αριστερά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι: Είμαστε σε μια χώρα που οποιοσδήποτε μπορεί να ηχογραφήσει, να ηχογραφήσει οτιδήποτε, οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει πότε θα δημοσιοποιηθεί. Ο κόσμος της Αριστεράς μας κρίνει με αυστηρά κριτήρια. Και έτσι θέλω να συνεχίσει να μας κρίνει . Οποιαδήποτε κριτική κάνουμε σε παλιές πρακτικές καλά κάνουμε.

Στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο “Βρώμικο ’89” αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης, λέγοντας: «Δεν μπορεί να λέμε ότι θα επαναληφθεί το 89… Εμείς ερχόμαστε από τη μεγάλη παράδοση της αντίστασης των μεταπολιτευτικών δημοκρατικών αγώνων, της έκρηξης του 1981 αλλά όχι από τα σκάνδαλα του 1989. Η αριστερά υπήρξε δύναμη κάθαρσης τότε. Όχι δύναμη συνενοχής. Με πολλά πολιτικά λάθη. Καμία αντίρρηση.»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για “πλήρη δικαίωση” των ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη Novartis: «Δε γίνεται να μας πυροβολεί ο εχθρός με καλάσνικοφ και εμείς να κρατάμε το βασιλικό του ηθικού πλεονεκτήματος».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: