Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απαντητική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής για το εάν θα υπάρξει αντικατάσταση ή όχι των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα ξεκινά η συνεδρίαση για την υπόθεση, στην Βουλή.

Εν τω μεταξύ εξελίξεις στην υπόθεση Νοvartis δρομολογεί η διαρροή εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο οι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν με τις καταθέσεις τους δέκα πολιτικούς, είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα  με την ελληνική νομοθεσία, προϋπόθεση για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος είναι να μην έχουν οικονομικό όφελος.

Οι τόνοι ενόψει της έναρξης της συνεδρίασης για την υπόθεση, την Πέμπτη, ανεβαίνουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας μιλώντας στον «Real FM» είπε ότι: «Αν έρθουν οι Πολάκης-Τζανακόπουλος) επιτρέψτε μου να μην κάνω προβολή στο μέλλον. Δεν έχω πάρει απάντηση από τον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχει βάση και η επιθυμία μου να μην ομιλώ με προβολές στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η απάντηση του κ. Τσίπρα.»

O Πρόεδρος της Προανακριτικής και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα χαρακτήρισε συμπεριφορά εναντίον του νόμου και πρόκληση προς τη Δημοκρατία, αν έρθουν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, ξεκαθάρισε πάντως ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των μελών της Επιτροπής και είναι μια προσπάθεια αποπροανατολισμού της κοινής γνώμης.

Σε σχέση με τη διαρροή του εγγράφου για τους μάρτυρες είπε πως καταρρίπτει τη θεωρία περί σκευωρίας και επιβεβαιώνει ότι η υπόθεση Novartis συνιστά ένα ολοφάνερο σκάνδαλο

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί μία διέξοδος με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, η προανακριτική επιτροπή να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και οι μάρτυρες να εξεταστούν από τους βουλευτές που ορίζει κάθε κοινοβουλευτική ομάδα».

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Νίκος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο: