Έντονη κριτική άσκησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τους για μετατροπή της έννοιας της ασφάλειας, σε ανασφάλεια και του δόγματος «νόμος και τάξη», σε «τρόμο και πάταξη». Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ επικαλείται παλιότερη ανάρτηση στο τουίτερ του Γιάννη Ραγκούση, στην οποία το νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για ανεπάρκεια. Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα δήλωσε ανήσυχος και επανέφερε την πρότασή του για την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε στην Άγκυρα. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξή του o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η ασφάλεια δεν είναι συντηρητική έννοια, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία, ο κάθε πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής μέσα και έξω από το σπίτι του, στη δουλειά του, άρα πρέπει να μιλήσουμε για την εργασιακή ασφάλεια, έχουν ξεσαλώσει οι εργοδότες και έχουν αρχίσει απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Ασφάλεια είναι η κοινωνική ασφάλιση, η ασφάλεια είναι έννοια προοδευτική και όχι συντηρητική». «Και δεν θα την πάρει ο νεοδεξιός κ. Χρυσοχοΐδης για να τη μετατρέψει σε «νόμο και τάξη». Αλλά δεν είναι «νόμος και τάξη», είναι τρόμος και πάταξη αυτό που κάνει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε για αναποτελεσματικότητα την πολιτική του «αυταρχισμού», σχολιάζοντας ότι «ασφάλεια είναι να μπορώ να πάω στην αγορά στο Μαρούσι και να μη φοβάμαι ότι είμαι στη Γάζα».

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ανήσυχος και σημείωσε πως «το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι η εθνική ενότητα και η εθνική ομοψυχία». «Στις κρίσιμες στιγμές θα είμαστε εκεί να πούμε τη γνώμη μας με βάση την εμπειρία μας και να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική, θα είμαστε εδώ όμως να ασκούμε κριτική και στα κακώς κείμενα», τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για «κοροϊδία και απάτη» την κυβέρνηση της ΝΔ που τρία χρόνια ως αντιπολίτευση «με κατηγορούσαν ότι δίναμε «ψίχουλα» και σήμερα οι πολίτες θα στερηθούν το μέρισμα». «Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι πέρυσι τέτοιο καιρό δίναμε 800 εκατ. ευρώ μέρισμα σε 3.700.000 συμπολίτες μας και η αντιπολίτευση μίλαγε για ψίχουλα και τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175 εκατ. σε 200.000 νοικοκυριά», συμπλήρωσε. «Τρία εκατ. συμπολίτες μας θα ψάξουν αυτό που έπαιρναν τρία χρόνια και τώρα δεν θα βρίσκουν τίποτα. Η πραγματικότητα είναι ότι εμείς καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια και από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο δώσαμε σε μόνιμα μέτρα περίπου 3 δισ. σε αυτούς τους μήνες. Τότε η αντιπολίτευση έλεγε 4ο μνημόνιο, ψίχουλα και παροχές. Η κυβέρνηση αυτή, από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα, σε πραγματικούς αριθμούς έχουν δώσει 205 εκατ. στην αναθεώρηση του ΕΝΦΙΑ προς τα πάνω για τα μεγάλα βαλάντια και άλλα 175 εκατ. που αφορούν το κοινωνικό μέρισμα», επισήμανε. «Τρία δισ. δώσαμε εμείς, περίπου 400 εκατ. αυτοί…», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης

Ευρεία συζήτηση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας ανοίγει το επόμενο διάστημα για την ολοκλήρωση της προγραμματικής ατζέντας και της διαμόρφωση της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, με ορίζοντα το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Μαΐου του επόμενου έτους.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα στην πρώτη  συνεδρίαση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση.

Το Συνέδριο του Μαΐου θα είναι προγραμματικό και καταστατικό, και μέσα στο Γενάρη θα συγκροτηθεί με ευθύνη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Επιτροπή για το καταστατικό. Περίπου ενάμιση μήνα νωρίτερα από τις 2- 4 Απριλίου,α θα διεξαχθεί διεθνές συνέδριο για την αποτίμηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά» και τη διεθνή εμπειρία Προοδευτικής Διακυβέρνησης.

Μοιράσου το άρθρο: