Όλοι οι πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος επιδέχονται βελτιώσεις, αλλά και κριτικής και αυτό ισχύει και για τη Δικαιοσύνη, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο υπουργός Εσωτερικών. Δεν συμφωνώ με τους υψηλούς τόνους, θεωρώ ότι είναι αδιέξοδο, τόνισε ο κος Σκουρλέτης, ζητώντας οι τόνοι να πέσουν, και από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η κλιμάκωση δεν βοηθάει, πρόσθεσε, και επεσήμανε ότι εάν συνεχισθεί, φαίνεται ότι κάποιοι δικαστές δεν είναι διατεθειμένοι να συνεννοηθούν και να προστατεύσουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η ρητορική αυτή είναι ρητορική ρήξης και αναρωτιέται κανείς που το πάνε, διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης.

Αυτό που συνέβη με την ανακοίνωση της ένωσης δικαστών δεν έχει προηγούμενο, αυτουπονομεύεται πια το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης με τέτοιου είδους ανακοινώσεις και υπήρξαν κάποιοι δικαστές οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν, συμπλήρωσε ο κος Σκουρλέτης. Πρέπει άμεσα να ανασκευάσουν γιατί είναι ολισθηρός αυτός ο δρόμος της αντιπαράθεσης, τόνισε.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι, αυτό που ζούμε είναι ποιοτικά διαφορετικό, και έθεσε το ερώτημα εάν οι συγκεκριμένοι κύκλοι βρίσκονται σε συντονισμό με το κόμμα της ΝΔ, γιατί οι δηλώσεις στο σύνολο της συντηρητικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι πρόκειται για χοντροκομμένο και επικίνδυνο πολιτικό σχεδιασμό εις βάρος της κυβέρνησης και κυρίως εις βάρος της δημοκρατίας και του πολιτεύματος.

Ερωτηθείς για το βιβλίο του κου Βαρουφάκη και για το αν ήταν ο ίδιος παρών σε κάποια από τα γεγονότα που αναφέρει ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του ο κος Σκουρλέτης απάντησε ότι, σαν μέλος του τότε υπουργικού και κυβερνητικού συμβουλίου ποτέ δεν βρέθηκε μπροστά σε μια συζήτηση περί παράλληλου νομίσματος, ούτε υπήρξε κάποια τέτοια παρουσίαση, με την έννοια της εναλλακτικής πρότασης. Ουδέποτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την ιδέα της αποχώρησης από την ευρωζώνη, πρόσθεσε.

Με αυτό το «σίριαλ των αποκαλύψεων» εντός εισαγωγικών του κου Βαρουφάκη, το πρώτο που καταλαβαίνει κανείς είναι κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Υπάρχει ένα στοιχείο αυτοκριτικής που πρέπει να γίνει εκ μέρους της κυβέρνησης, επεσήμανε ο κος Σκουρλέτης, πως ένας άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά είχε ένα τόσο κρίσιμο πόστο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: