Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κλείσει γρήγορα η Γ’ αξιολόγηση.

Αυτή η αξιολόγηση προχωρά γρήγορα, διότι σχετίζεται κυρίως με την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν στην δεύτερη αξιολόγηση -δεν έχει δηλαδή μεγάλα ζητήματα στα οποία περιμένουμε νέες συμφωνίες- και από την άλλη πλευρά έχουμε θετικά στοιχεία στον τομέα της οικονομίας, πρόσθεσε ο κος Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι η βελτίωση του κλίματος δημιουργεί το έδαφος για να πάμε καλύτερα στην επόμενη φάση, για αυτό και δεν υπάρχει λόγος -όπως είπε- να επισπευστούν οι εκλογές, πολύ περισσότερο αφού υπάρχει άνεση χρόνου για να δούμε την ορατή βελτίωση σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Και σε ό,τι αφορά τις 6.500 προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ ο κος Σκουρλέτης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί ο κατάλογος των αιτημάτων από τους δήμους, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και περί τα τέλη Μαρτίου θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, κατέληξε ο κος Σκουρλέτης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: