Ο Σπύρος Δανέλλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, μίλησε στη Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

«Η σκανδαλολογία δημιουργεί πολλά προβλήματα και εντείνει την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού «Η μόνη εγγύηση της υγιούς Δημοκρατίας είναι η προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος. Όσο τέτοια σκάνδαλα είναι ακόμα στον αέρα ή έρχονται στιγμές του παρελθόντος προβληματικής λειτουργίας, τόσο εντείνεται η ανάγκη ενίσχυσης των συγκεκριμένων θεσμικών προβλέψεων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δανέλλης επεσήμανε ότι μία από τις βασικές αιτίες απώλειας της εμπιστοσύνης του πολιτικού κόσμου από τους πολίτες είναι ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών «που πρέπει τάχιστα να αλλάξει», ενώ για τις προανακριτικές επιτροπές υπογράμμισε ότι, «δεν είναι δουλειά του βουλευτή να δικάζει τους συναδέλφους του, είναι δουλειά του φυσικού δικαστή».

Όσον αφορά τις διαδικασίες για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο, ο Βουλευτής εξήγησε ότι «η προσπάθεια είναι να ξεπεράσουμε τον παλιό μας εαυτό , να αφήσουμε πίσω τα βαρίδια του παρελθόντος και να πάρουμε ως προίκα τις καλές μας στιγμές , τα επιτεύγματά μας . Αν δεν πείσουμε πως όλα αυτά που έφεραν την χρεοκοπία είναι ένα κακό παρελθόν, τότε φαίνεται ότι οι πολίτες που είναι εκτός δεν θα πειστούν . Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα δεν είναι εύκολο , δεν είναι απλό», είπε με νόημα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: