Η Ελλάδα κατάφερε να προστατεύσει τα προγράμματα που έχουν εθνική κατανομή δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη θετική έκβαση της Συνόδου Κορυφής των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. κάνοντας λόγο για «εθνική συμφωνία».

Η κυβέρνηση θα καταρτίσει το σχέδιο, που θα μεταμορφώσει τη χώρα, σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «θα ακουστούν και οι απόψεις των κομμάτων, ώστε να υπάρχει μια κοινή ατζέντα, καθώς όλα τα κόμματα θέλουν να στηριχθούν οι αδύναμες ομάδες της κοινωνίας».

Οι εκταμιεύσεις θα ξεκινήσουν από το 2021 και θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που έχουν αναληφθεί από τον Ιανουάριο και μετά, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Για τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και των Κυθήρων, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική εξέλιξη την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια των πυρκαγιών.

Για το θέμα της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις Βρυξέλλες είχαμε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για συνομιλίες, ωστόσο αυτό που ζητά είναι να υπάρχουν κανόνες καλής γειτονίας και σεβασμός των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Μοιράσου το άρθρο: