Η προκλητικότητα σταματάει στην αποφασιστικότητα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο δελτίο των 19:00 απαντώντας σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για επανάληψη επεισοδίων από την πλευρά της Τουρκίας π.χ. στον Έβρο ή κάπου αλλού. «Αυτό κάναμε στον Έβρο πριν από 2 μήνες όταν χρειάστηκε», πρόσθεσε.«Φυλάξαμε τα σύνορά μας που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης και στείλαμε ένα μήνυμα παντού στον κόσμο ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «πρώτοι εμείς θέλουμε να έχουμε κανόνες καλής γειτονίας και να σέβονται όλοι στην περιοχή μας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», η προσπάθεια όμως αυτή θέλουμε να έχει από την Τουρκία την ανάλογη ανταπόκριση.

«Δεν μπορεί να συνεχίζουμε συνεχώς με προκλήσεις και δεν μπορεί συνεχώς να έχουμε τέτοιου είδους διαδικασίες, όπως τις υπερπτήσεις ή τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Επομένως οι κανόνες καλής γειτονίας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, πρώτα έχουν αποδέκτη την Τουρκία που πρέπει να τους σέβεται», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Η τουρκική παραβατικότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Μοιράσου το άρθρο: