Στη δίκη της Χ.Α. στο Εφετείο Αθηνών, βρέθηκαν το πρωί ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης  συνοδευόμενος από τον κ. Παρασκευόπουλο και την κα Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την πολιτική αγωγή να επαναφέρει το αίτημά της για αποκλειστική διεξαγωγή της δίκης στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό. Ο πρόεδρος της Βουλής, από την πλευρά του παρείχε τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνσή της.

Εξερχόμενος ο κ. Βούτση χαρακτήρισε πολιτική πράξη την παρουσία του ιδίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την υποστήριξη στην δημοσιότητα της δίκης και την στράτευση με τους Ευρωπαίους πολίτες και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την λήψη μέτρων κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η παρουσία μας εδώ υποδηλώνει την απόφαση μας να μην συνεχίζουν να επωάζονται και κάποια στιγμή να σπάσουν όσα βγαίνουν από μέσα από το αυγό του φιδιού».

Η δίκη για εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και το δικαστήριο έχει κάνει 288 συνεδριάσεις. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων που προσκόμισαν οι κατηγορούμενοι, με σειρά στην υπεράσπιση του βουλευτή Λαγού η οποία προσκόμισε περίπου 2.000 σελίδες για ανάγνωση στο δικαστήριο.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: