Τα κόκκινα δάνεια, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η οικονομία της Ευρωζώνης εν γένει είναι στην ατζέντα του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι ο οποίος έρχεται στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να συναντηθεί με τον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα, ενώ την Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ατζέντα τα μέτρα με βάση τα οποία βοηθήθηκε η Ελληνική οικονομία το προηγούμενο διάστημα για να παραμείνει εντός ευρώ.

Ο Μάριο Ντράγκι κομίζει στην Αθήνα την θετική προοπτική ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, να αγοράζονται δηλαδή από την ΕΚΤ στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2020, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα έχει δοθεί επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία.

Στις 25 Οκτωβρίου η Ελλάδα περιμένει την αξιολόγηση του οίκου Standard and Poors, ενώ μέχρι τις 20 του μηνός θα έχει κατατεθεί στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Γελαντάλις

Μοιράσου το άρθρο: