ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει στη Μόσχα, όπου πρόκειται να συναντηθεί, αύριο 6 Νοεμβρίου, με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι συνομιλίες αναμένεται να περιστραφούν, μεταξύ άλλων, γύρω από τις διμερείς πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν, επίσης, πάνω σε μία ευρεία θεματολογία περιφερειακού ενδιαφέροντος, που περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Τέλος, θα συζητηθούν και ζητήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

«Θα είναι η πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ και μου δίνει ιδιαίτερη χαρά που θα μπορέσουμε να συζητήσουμε σε βάθος για θέματα που μας απασχολούν. Ελλάδα και Ρωσία διατηρούν ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τον Ρώσο ομόλογό μου κ. Λαβρόφ, το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με στόχο την αναζήτηση κοινών τόπων ως προς τη διαχείριση τρεχουσών προκλήσεων. Yπάρχουν ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών μας σχέσεων και την ενίσχυση της ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Eίμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε ρωσικές επενδύσεις και σε άλλους τομείς. Κατ’ αρχάς, ρωσικές επενδύσεις, σε κλάδους όπως οι υποδομές, οι μεταφορές και οι κατασκευές, μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω συμμετοχής επενδυτικών ομίλων στο φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η Κυβέρνησή μας και υλοποιείται κυρίως μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνδυασμό με το εν εξελίξει πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria Novosti ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εξωτερικών

Μοιράσου το άρθρο: