Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Νωρίτερα αποχώρησε από τη συζήτηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας την διαδικασία.

«Η σημερινή συζήτηση περί άρσης της ασυλίας μου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Βουλής και κατά την έναρξη της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης της άρσης ασυλίας του στην Ολομέλεια.

Η διαδικασία διεξήχθη στη βάση δύο δικογραφιών, εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους.

Για την πρώτη υπόθεση υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 163 βουλευτές. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές. Και οι δύο αιτήσεις έγιναν έτσι δεκτές.

Για εκτόξευση λάσπης και ανύπαρκτη σκανδαλολογία, κατηγόρησε τον κ. Πολάκη η ΝΔ.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, υπερασπίστηκε τη διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς την «απολύτως θεσμική» που καθορίζεται από τα Άρθρα 20 και 62 του Συντάγματος

Για αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε δική του νομολογία, έκανε λόγο στην ΕΡΤ1 ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης. Η παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια, κρίθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, πρόσθεσε. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ρεβανσισμού.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωσταντόπουλος 

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: