Την κεντρική ομιλία του στην ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ, θα απευθύνει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο συνέδριο του ΕΛΚ, κατά την οποία αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Τον κ. Μητσοτάκη θα υποδεχθηκε στο γραφείο του ο πρωθυπουργός της Κροατίας. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης  επέστρεψε στη Ζάγκρεμπ αρένα όπου συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ και θα ψηφίσει στις εκλογές για τους αντιπροέδρους του κόμματος, στις οποίες μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αυτήν την ώρα συμμετέχει σε πάνελ του συνεδρίου με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Χθες από το Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρώπης ότι η βασική προτεραιότητα της νέας Κομισιόν θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου.

Η αποστροφή του Πρωθυπουργού για την αναγκαιότητα αλληλεγγύης και επιμερισμού των βαρών του προσφυγικού μεταξύ των χωρών, προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας. Κριτική κατά της Ελλάδας, και προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό, άσκησε με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: