Την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανασυγκρότησης του αλιευτικού κλάδου προανήγγειλε από την Κάλυμνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Την αγωνία τους για τη μείωση των ιχθυαποθεμάτων εξέφρασαν οι αλιείς στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά την επίσκεψή τους στο νησί.

«Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε τους αλιείς, ιδιαίτερα της Καλύμνου, γιατί πρόκειται για δραστηριότητα που τη χρειαζόμαστε πέρα από την απασχόληση που προσφέρει – για εθνικούς λόγους που ιδιαίτερα υπηρετούνται μόνο και μόνο με την παρουσία τους και τη δράση τους σε αυτή την περιοχή», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση των αλιέων, ο υπουργός επισήμανε ότι υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του κλάδου, ενώ σε επεξεργασία βρίσκεται νέος νόμος που θα αυστηροποιεί και θα συμπληρώνει το ελλιπές μέχρι σήμερα θεσμικό πλαίσιο, και θα αποτρέπει την παράνομη και λαθραία αλιεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ιχνηλασιμότητα των αλιευτικών προϊόντων.

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, που την έχουμε βάλει σε ράγες, και την αναβάθμιση της σχολής των δυτών, ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας  Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ρεπορτάζ: Μ. Σταθοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: