Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα, στις 18:00, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις 12, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Την ώρα που εμείς προσπαθούμε να αναπτύξουμε όρους ισονομίας, ισοπολιτείας και ειρηνικής συνύπαρξης, δυστυχώς οι γείτονες μας δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα. Σχεδόν καθημερινά η τουρκική ηγεσία αντί να δημιουργεί γέφυρες συνεννόησης, επιβουλεύεται με μεθοδεύσεις απαράδεκτες τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι δεδομένη για όλους η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας με σεβασμό πάντα στο δεθνές δίακο και στους κανόνες ειρηνικής συνύπαρξης», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι  «οι εξελίξεις τρέχουν και είναι κατά άποψη μας επικίδνυνες, λόγω μεγάλου ανταγωνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και λόγω της έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας κι επιθετικότητας και των αμφισβητήσεων για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι «τις επιπτώσεις θα τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι».

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε τη στάση του ΚΚΕ σχετικά με την τήρηση των μέτρων για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και ειδικά αναφέρθηκε στην εκδήλωση της Πρωτομαγιάς.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Πηγή:ΕΡΤ -Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Μοιράσου το άρθρο: