Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη με επιστολή του τον Αλέξη Τσίπρα για την κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως αναφέρει, η συμφωνία αποτελεί ένα ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια, καθώς και απόδειξη του θάρρους της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή και προς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία του Ντέιτον.

Περαιτέρω, ο αμερικανός Πρόεδρος προσθέτει ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη περιοχή ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία θα εμπνεύσει κι άλλες χώρες της περιοχής να επιλύσουν ανεπίλυτες διμερείς διαφορές τους.

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός Πρόεδρος επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι προσβλέπει στην συνέχιση της συνεργασίας για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Σχετική είδηση: Τραμπ σε Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Το πιο ιστορικό επίτευγμα μετά το Ντέιτον

Μοιράσου το άρθρο: