Συνάντηση διάρκειας σχεδόν μιας ώρας είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα μια γραπτή αφιέρωση με έναν στίχο του Βιργίλιου από την Αινειάδα. Πρόκειται για τον στίχο: «Durate, et vosmet rebus servate secundis», δηλαδή: «Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες».

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε γενναία τη στάση των δύο ηγετών που την υπέγραψαν τονίζοντας ότι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Σύμφωνα  με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάππας συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: