Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία μεγαλύτερης συμμετοχής της EBRD στην ανάκαμψη των επενδύσεων κι αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που θα μπορούσε να συμμετάσχει η Τράπεζα. Eν όψει μάλιστα και των αυριανών εγκαινίων της EBRD στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσης στην αναδιαμόρφωση του χώρου της ΔΕΘ καθώς και στη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου στη Θεσσαλονίκη.

Η επένδυση στο Ελληνικό, η ΔΕΗ, η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση απορριμμάτων αποτελούν τομείς στους οποίου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, (ΕΒRD) προτίθεται να επενδύσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Σούμπα Τσακραμπάρτι (Suma Chakrabarti) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας κάνοντας αναφορά στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και στο ξεμπλοκάρισμα σημαντικών επενδύσεων. Ενημέρωσε μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι έγινε πρόσφατα εσωτερική αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την EBRD.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: