ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι προκλήσεις και οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά έστειλαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Το ταξίδι σας στο Καστελόριζο συνέπεσε με την υποχώρηση της εθνικής φουρτούνας και εύχομαι αυτά τα ήρεμα νερά να διατηρηθούν. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «η κυρά της Ρω θα ήταν διπλά συγκινημένη εάν γνώριζε ότι την επισκέφθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «οι διπλωματικές κινήσεις και οι πιέσεις από τους συμμάχους μας οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, ενδεχομένως προς αυτή την κατεύθυνση εκ μέρους της Τουρκίας. Θα δείξει βέβαια το μέλλον».

Η κυρία Σακελλαροπούλου είπε ότι διαπίστωσε υψηλό αίσθημα πατριωτισμού, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Τουρκία να δει ότι η μόνη λύση είναι η διπλωματία και ο διάλογος.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα με έμφαση στα ελληνοτουρκικά, καθώς και για τις κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο τις πανδημίας.

Επιμένουμε στη χρήση μάσκας για να μην χρειαστούν δραστικότερα μέτρα, το ΕΣΥ είναι έτοιμο, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι θα προστεθούν κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ελευθερία δεν μπορεί να αποτελεί επίκληση που θα οδηγεί σε ενέργειες που θα αποβαίνουν σε βάρος των άλλων, σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ο Πρωθυπουργός παίρνοντας ξανά το λόγο είπε: «Έχετε απόλυτο δίκιο να στέκεστε σε αυτή τη λεπτή ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ευθύνης την οποία εσείς και με την προηγούμενη ιδιότητά σας είχατε κληθεί πολλές φορές να ερμηνεύσετε. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και αυτή τη φορά η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

«Και θέλω να τονίσω ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η Ελλάδα εξακολουθεί και στη διαχείριση του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την επιτυχία λοιπόν θα την διαφυλάξουμε και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που δεν θα είναι άλλη από το εμβόλιο ή από μια τελείως αποτελεσματική θεραπεία, θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοικτή με τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις και παρατηρήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας, κυρίως των αγαπημένων μας, αλλά και για να επιτρέψουμε στη χώρα να ανασάνει οικονομικά. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή την ισορροπία θα μπορέσουμε να τη βρούμε», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Λεπτή ισορροπία αλλά αναγκαίο να κρατηθεί», απάντησε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη Μόρια, την οποία χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» που διαρκώς υπενθυμίζει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες θα πρέπει να είναι παρούσες και στην ανθρωπιστική κρίση.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο σχέδιο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

 

Μοιράσου το άρθρο: