Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η διερεύνηση του περιστατικού στο σύμπλεγμα των Φούρνων ενώ το λιμενικό είναι στην περιοχή. Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο ομόλογό του.

Επικοινωνιακή προσπάθεια της Τουρκίας για εσωτερική κατανάλωση, δεδομένου ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, διαβεβαιώνει με στοιχεία ότι στην περιοχή δεν υπήρξε η παραμικρή τουρκική δραστηριότητα, ιδιαίτερα πέριξ ή κοντά στις βραχονησίδες, Ανθρωποφάγος, στο σύμπλεγμα των Φούρνων της Ικαρίας.

Το ελληνικό Πεντάγωνο μάλιστα, διαψεύδει και οποιαδήποτε επικοινωνία με την Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει ότι ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές πως κατέβασαν Τούρκοι την ελληνική σημαία από βραχονησίδα. Επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο ομόλογό του πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή -προτού προχωρήσει στις προκλητικές δηλώσεις ο Μπιναλί Γιλντιρίμ- με αφορμή το χαμό του άτυχου 34χρονου σμηναγού. Τούρκος επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του είπε πως «δεν πρέπει να χάνονται πιλότοι σε καιρό ειρήνης».

Από χθες, το Λιμενικό Σώμα διεξάγει ελέγχους σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε κίνηση. Μέχρι τώρα, δεν έχει διαπιστωθεί τίποτα. Στη θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος υπάρχουν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και το πλωτό ανοιχτής θάλασσας 060.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Σχετική είδηση

Δ. Τζανακόπουλος: Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα η δήλωση Γιλντιρίμ (video)

Μοιράσου το άρθρο: