Ολοκληρώθηκε η σημερινή κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία θα συνεχίσει και για αύριο 6η μέρα.

Η κ. Δημητρίου επανέλαβε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι Ράικου και Αγγελής δεν είπαν ποτέ, ούτε εγγράφως ούτε προφορικά, ότι δέχονται πιέσεις και απειλές.

Την ίδια ώρα, πηγές της ΝΔ τονίζουν ότι μετά την παραίτηση Αγγελή, όλοι στον Άρειο Πάγο και στην κυβέρνηση ήξεραν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος και δεν έκαναν τίποτα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι η κ. Δημητρίου κράτησε σαφείς αποστάσεις από την αντιθεσμική συνάντηση, όπως λένε, στο Μαξίμου, ανάμεσα στους κυρίους Παπαγγελόπουλου, Παππά και Μιωνή.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι από τις καταθέσεις της κ. Δημητρίου γίνεται αντιληπτό γιατί προσπάθησαν κάποιοι να παραποιήσουν τα όσα είπε η πρώην εισαγγελέας. Έκανε αποκαλύψεις και αποδόμησε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση της ΝΔ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα γίνει την Τρίτη, ενώ οι βουλευτές θα ψηφίσουν την Τετάρτη, με ονομαστική ψηφοφορία.

Τέλος, με επιστολή του προς την αρμόδια προανακριτική επιτροπή, ο αντιεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής ζητά την κατά αντιπαράσταση εξέταση με την κ. Δημητρίου, η οποία, όπως λέει ο ίδιος, έχει υποπέσει σε αντιφάσεις και πολλά ψέματα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

.

Μοιράσου το άρθρο: