Τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται να πραγματοποιήσει το απόγευμα της Δευτέρας 2/11, ο πρωθυπουργός. Η τηλεδιάσκεψη αυτή έρχεται μετά το απαράδεκτο περιστατικό της εισβολής και τραμπουκισμού στην ΑΣΟΕ από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι πέρασαν ταμπέλα γύρω από το λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, όπου αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας είναι οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών τους οποίους επικήρυξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή 100.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών, κινούνται με άκρα μυστικότητα και επικεντρώνονται σε μια ομάδα 15  ατόμων, που είχαν ενεργό ρόλο σε υπό κατάληψη  κτήρια που εκκένωσε η αστυνομία.

Τον δημόσιο προπηλακισμό του πρύτανη καταδίκασε όλο το πολιτικό φάσμα.

Με ανάρτηση της στο twitter, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζει ότι η επίθεση στον Δημήτρη Μπουραντώνη, προσβάλει κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Κριτική με ενστάσεις και ερωτήματα από ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ25 για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι δεν έχει επικηρυχθεί ο Χρήστος Παππάς, ηγετικός παράγων της Χρυσής Αυγής, που παραμένει ασύλληπτος, ενώ ανάλογη είναι η επισήμανση και από το ΜΕΡΑ25 που κάνει λόγο για «θεσμική ανοχή» στην υπόθεση του Χρυσαυγίτη.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: