Βροχή ερωτήσεων από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis δέχτηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας, Κωνσταντίνος Φρουζής. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχτηκε τη δέσμευση ποσού 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του στην Ελβετία αλλά και πλήθος συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015, όχι όμως και με τον κ. Σαμαρά. Για την εξέτασή του από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, είπε ότι τον κάλεσε όχι για να πει αυτά που ήξερε αλλά για να πει αυτά που ήθελε η κ. Τουλουπάκη, ενώ διευκρίνισε ότι η εισαγγελέας δεν είχε αναφερθεί σε ονόματα πολιτικών προσώπων. Ακόμη ο κ. Φρουζής φέρεται να αποκάλυψε ότι στο τέλος του 2018 έλαβε τηλεφώνημα από το FBI και ότι του ζητήθηκε να μιλήσει σε Αμερικανούς ερευνητές εκτός Ελλάδας.

Στις 11 .15 εισήλθε στην αίθουσα ο Κωνσταντίνος Φρουζής και η διαδικασία των ερωτήσεων,  ξεκίνησε με πρώτο τον εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Πλεύρη, και επόμενο τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππας.

Ο κύριος Φρουζής δέχτηκε πολλές ερωτήσεις, με ποιά πολιτικά πρόσωπα έχει συναντηθεί στο παρελθόν, για ποιό λόγο συναντήθηκε μαζί τους, για τον τόπο και το χρόνο που τα συνάντησε. Φέρεται να είπε ότι τους  Βενιζέλο, Κουτρουμάνη και Αβραμόπουλο δεν τους έχει δει ποτέ, τους Γεωργιάδη, Σαλμά και Λυκουρέντζο τους έχει δει ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ .

Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο φέρεται να είπε ότι τον συνάντησε μία φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής .

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά διευκρίνισε  ότι «Προσωπικά δεν συνάντησα ποτέ τον Σαμαρά prive, δεν μετέφερα ποτέ προς αυτόν κάτι τροχήλατο ούτε ιπτάμενη βαλίτσα.

Ρωτήθηκε ο κ. Φρουζής, εάν συναντήθηκε με στελέχη της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φέρεται να απάντησε ότι συναντήθηκε με  Τσίπρα, Ξανθό, Δραγασάκη και Παππά.

«Συναντήθηκα με τον Α. Τσίπρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που μας μείωνε τις τιμές των πρωτότυπων φαρμάκων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε μείωση τιμών και έδωσε συνέντευξη τύπου» είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Πηγή:ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:Υπόθεση Novartis: Πολιτική αντιπαράθεση για την κατάθεση Φρουζή (video)

Μοιράσου το άρθρο: