Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, συγκάλεσε η Φώφη Γεννηματά και ήταν αφιερωμένη στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Είναι ένα βήμα, η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως δεν αρκεί. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κυρώσεις σε βάρος όποιου επιχειρήσει να εφαρμόσει την παράνομη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης», επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε πως απαιτείται σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών «για να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός τις κόκκινες γραμμές».

Αρκετά πια με τις παραχωρήσεις. Παραχωρήσαμε ως χώρα στις Πρέσπες, δώσαμε στον κ. Ερντογάν τα κλειδιά του προσφυγικού, παραχωρήσαμε τον δημόσιο πλούτο στο Υπερταμείο της Υποτέλειας. Ως εδώ», επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τέσσερεις προτεραιότητες για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων:

    • Στοχευμένη διπλωματική δραστηριοποίηση, όχι μόνο με ενημέρωση, αλλά και απαίτηση ενεργητικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Ε.Ε. το ΝΑΤΟ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
    • Ενίσχυση όλων των σχημάτων συνεργασιών που οικοδομήθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και πρωτοβουλίες σε διμερές επίπεδο
    • ‘Αμεση ποιοτική αναβάθμιση των εθνικών δυνάμεων αποτροπής.
    • Οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες

Η κυρία Γεννηματά στη συνέχεια μίλησε για ολοκληρωμένη πρόταση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό:

«Είναι θέμα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας. Και η Ευρώπη πρέπει να αφαιρέσει τα «κλειδιά» από τον κ. Ερντογάν», τόνισε, αναφέροντας επίσης ως αναγκαίες τις κοινές περιπολίες με την Frontex και τους προσυνοριακούς ελέγχους, πριν από την είσοδο των μεταναστών.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζοντας μεγάλες δομές που θα δημιουργήσουν θέματα στις τοπικές κοινωνίες.

«Εμείς προτείνουμε μικρές δομές , φιλοξενία σε διαμερίσματα, πραγματική και όχι προσχηματική διασπορά. Και κλειστές δομές όπου χρειαστεί», τόνισε.

Για την οικονομία, η κυρία Γεννηματά σχολίασε πως «η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, όμως και στην οικονομία δεν άλλαξε η πολιτική».

Κεντρικοί εισηγητές, επίσης, στη συνεδρίαση θα είναι οι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, Πέτρος Ευθυμίου , καθώς και ο σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Πηγή:ΕΡΤ και

Μοιράσου το άρθρο: