Ο πρώτος απολογισμός της διεύρυνσης ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την πορεία των εγγράφων νέων μελών στο κόμμα από την Τρίτη όπου άνοιξε η πλατφόρμα του isyriza.gr. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι εγγραφές φτάνουν τις 8000.

Στην Γραμματεία θα συζητηθούν και τα θέματα οργάνωσης του συνεδρίου, καθώς και οι επόμενες περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, με πρώτη αυτήν της ερχόμενης εβδομάδας  στην Κρήτη.

Επίσης στο επίκεντρο θα βρεθούν τα κορυφαία θέματα της επικαιρότητας, όπως οι 100 μέρες διακυβέρνησης από τη ΝΔ, το προσφυγικό, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή κάτι που ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΙΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Την απογοήτευση του για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία, εκφράζει και με ανάρτηση του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ότι στις Βρυξέλλες. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το μέλλον και την ενότητα της Ευρώπης. Το οφείλουμε στους λαούς μας», επισημαίνεται στην ανάρτηση.

Στο μεταξύ,  ο Πάνος Σκουρλέτης και Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκαν με την ΠΟΕ ΟΤΑ τονίζοντας ότι οι ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου «ισοδυναμούν με νέο εργασιακό μνημόνιο» που προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίησης των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων, όπως η καθαριότητα.

Ρεπορτάζ; Γιάννης Φασουλάς

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: ΣΥΡΙΖΑ: Οβιδιακή κυβίστηση του κ. Μητσοτάκη για τη Βόρεια Μακεδονία

Μοιράσου το άρθρο: