Συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου με επίκεντρο την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, την προεκλογική στρατηγική και το πρόγραμμα διακυβέρνησης.

O Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια του κόμματος ωστόσο, όπως σημείωσε, παραμένει ανοιχτό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σημαντικό στοιχείο των ψηφοδελτίων αποτελεί το πολιτικό πρόσημο που θα χαρακτηρίζει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που, εκτός από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, αναμένεται ότι θα αποτυπώνεται και το άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο μέσω της προοδευτικής συμμαχίας και όχι μόνο, αλλά και τα ανοίγματα στην κοινωνία.

Εν τω μεταξύ, Νίκος Παππάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείς για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε ότι «πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των περισσότερων, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα και τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ολοκλήρωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, θα είναι ψηφοδέλτια τα οποία αποτυπώνουμε και το γεγονός ότι αυτή η παράταξη έχει στελεχιακό βάθος αλλά και το γεγονός ότι είναι απαρέγκλιτη η απόφασή μας να ανοιχτούμε στον προοδευτικό χώρο, να συστρατευτούμε με ανθρώπους που μέχρι χθες δεν ήμασταν μαζί και να εκφράσουμε ένα αίτημα της κοινωνίας, μία ανάγκη της κοινωνίας να παραμείνει στην τροχιά της δίκαιης ανάπτυξης και να μη γυρίσει πίσω στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Γραμματικάκη, να τοποθετείται επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο κ. Παππάς διευκρίνισε: «Ο κ. Γραμματικάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι εξαιρετικού ήθους, είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός […] Νομίζω ότι και ο κ. Γραμματικάκης και άλλοι άνθρωποι του προοδευτικού χώρου είναι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να σηματοδοτήσουν πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα και επιλογές».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: