Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο ΥΠΕΞ υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3:30 μ.μ. με τη συμμετοχή των εκπροσώπων εξωτερικής πολιτικής όλων των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ που με βούλησή του δεν συμμετέχει και της Χρυσής Αυγής που δεν προσκαλείται. Από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης, από τη ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαβαϊδης, από το ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Σιλβάνα Ράπτη, από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Γιώργος Κακλίκης, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης, από την Ένωση Κεντρώων ο Ιωάννης Σαρίδης και ο Γιώργος Κουτουλάκης. Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής Κώστας Δουζίνας.

Κύριο θέμα συζήτησης είναι το σχέδιο συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού ζητήματος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: