Με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της διεθνούς διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη, συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, μετέχουν εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έχει προσκληθεί. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ δεν μετέχει στο ΕΣΕΠ από θέση αρχής.

Ειδικότερα, συμμετέχουν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι Κωσταντίνος Δουζίνας, Μαρία Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Τριγάζης, εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και από την Ένωση Κεντρώων ο Γιώργος Κουτουλάκης και ο Μάριος Γεωργιάδης.

Παρόντες είναι ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Τέρενς Κουίκ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά Πέτρος Λιάκουρας και ο εμπειρογνώμονας πρεσβευτής σύμβουλος Α’, Γιώργος Μπακατσιάνος.

Το τελευταίο ΕΣΕΠ είχε συγκληθεί σχεδόν πριν από επτά μήνες, στις 25 Μαΐου, με θέμα επίσης το Κυπριακό και τη συμμετοχή του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: