Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα κάνει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρή ήταν η αντίδραση από την Κουμουνδούρου, ότι «ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».

«Από το ‘μικρό και ευέλικτο’ σχήμα, με ‘ελάχιστους’ αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες. Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου», σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα».

Αναφορικά με τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, σημειώνεται πως «οι ‘καταξιωμένοι’ και τα ‘λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό’ τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο ‘δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο’ κ. Χρυσοχοΐδης».

«Από ό,τι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο ‘λεφτά υπάρχουν’», σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: