Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών του κυβερνητικού έργου που πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στον απολογισμό αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία κατασκευάζει «εικονική πραγματικότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως παρουσιάζει την κατάσταση στην οικονομία ως αποτέλεσμα των τελευταίων 100 ημερών, κάτι που «μόνο θαυματοποιοί θα μπορούσαν να καταφέρουν» όπως αναφέρει.

Η ανακοίνωση κατηγορεί την κυβέρνηση πως ψευδώς αναφέρει οτι η προηγούμενη κυβέρνηση έκοψε τις συντάξεις χηρείας, ενώ -όπως υποστηρίζει- τις αύξησε και δρομολόγησε την απόδοσή τους τον Ιούλιο, ενώ η νέα κυβέρνηση καθυστέρησε κατά δύο μήνες.

Επίσης κατηγορείται η κυβέρνηση για αλλαγή πολιτικής όσον αφορά στη διαπραγμάτευση των υψηλών πλεονασμάτων κάτι που στέρησε τους πολίτες από θετικά μέτρα ελάφρυνσης ύψους 2 δις ευρώ το 2020.

Η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζεται επίσης και στην Συμφωνία των Πρεσπών και την απόφαση της ΝΔ να την τιμήσει, όπως επίσης και στην δήλωση του Κ. Μητσοτάκη πως η πυρκαγιά στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

Τα βέλη του στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και σχετικά με το προσφυγικό, λέγοντας πως η τελευταία παραδέχεται πλέον πως οι αυξημένες ροές οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους.

«Ξέχασε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αναφέρει την επιθετική επαναφορά των δήθεν «αναπτυξιακών» πρακτικών που οδήγησαν την οικονομία στην κρίση και τη χώρα στη χρεοκοπία. Τις σκανδαλώδεις διατάξεις υπέρ των φίλων επιχειρηματιών της κυβέρνησης, τη δημιουργία κλίματος αδιαφάνειας και έλλειψης κανόνων, την μνημονιακή επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Και βεβαίως ο κ. Πέτσας ξέχασε να αναφερθεί στο μοναδικό πράγμα για το οποίο ήταν έτοιμη η νέα κυβέρνηση: την κατάληψη του κράτους από τις στρατιές των «δικών της παιδιών» που κοστίζει κάμποσες δεκάδες εκατομμύρια στους φορολογούμενους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Μοιράσου το άρθρο: