Το μέτρο της ειδικής άδειας θα ισχύσει κανονικά και για τις μέρες του Πάσχα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή επεσήμανε ότι «οι άδειες ειδικού σκοπού αφορούν εργαζόμενους με παιδιά έως 15 ετών, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών καθιέρωσε και ειδική άδεια που δεν χρεώνεται, για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες  και έχουν χρόνια νοσήματα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι « μας ενδιαφέρει ο ένας εκ των  δύο γονέων να είναι με τα παιδιά, για να προστατευθούν οι γιαγιάδες και οι παππούδες.  Δυστυχώς αυτός ο ιός μας οδηγεί σε κοινωνική απομόνωση αλλά είναι ο μόνο τρόπος να μπορέσουμε να τον αντιμετωπίσουμε και να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο εξ αντικειμένου πιέζεται». Πρόσθεσε ότι πρόκειται «για μία κρίσιμη εθνική μάχη και τη δυσκολότερη κατάσταση που αντιμετώπισε η χώρα μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι εργαζόμενοι του συστήματος υγείας δίνουν μεγάλη μάχη όπως και οι  εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων. ΟΙ Έλληνες στα δύσκολα βάζουμε τα δυνατά μας και δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό κάνουμε και τώρα, υπομονή και καρτερικότητα πρέπει να δείξουμε».

Βοήθεια στο σπίτι και επιχορήγηση για σίτιση 30.000 πολιτών 

«Πρέπει να μην μείνει κανένας μόνος του» τόνισε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι «το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί και στηρίζει το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, που αφορά 280 δήμους σε όλη τη χώρα, ενώ οι δυνατότητες που έχει είναι να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Ήδη  είναι σε έναρξη οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ για να γίνουν οι προσλήψεις των μόνιμων εργαζομένων όπως είχαμε εξαγγείλει και έτσι θα υπάρχουν περίπου 3000 μόνιμοι εργαζόμενοι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι « το υπουργείο  χρηματοδοτεί δράσεις περιφερειών και δήμων για την σίτιση πολιτών ενώ έχω ζητήσει από δημάρχους και περιφερειάρχες να έρθουν σε επαφή με την εκκλησία και εμείς το χρηματοδοτούμε σε όλη την Ελλάδα. Για την Αττική του ύψος της χρηματοδότησης φτάνει τα 5 εκατομμύρια».

Ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων και απάντησε ότι «σημασία έχει τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί να τηρούνται και μέχρι στιγμής 99,8% των Ελλήνων τηρεί τα μέτρα. Σημασία έχει ότι οι πολίτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που πάνω απ’ όλα βάζει την ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: