Με 5 εκατομμύρια ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών την περιφέρεια και τους 66 δήμους της Αττικής για να ενισχυθούν τα συσσίτια. Την πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην ΕΡΤ και θα ενημερώσει σχετικά με τηλεδιασκεψη τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους. Μαζί με την αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», παρέχονται δύο γεύματα την ημέρα για 30.000 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και θα παίρνουν το φαγητό στο σπίτι τους από τις κοινωνικές δομές των δήμων και την Εκκλησία.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού για να καταβάλλουν βουλευτές το 50% των μισθών τους τους επόμενους δύο μήνες, είναι μία ουσιαστική απόφαση και συμβολική στην οποία έχει ανταποκριθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Δείχνει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε απέναντι στη μάχη του κορoνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Έχει ανταποκριθεί το σύνολο των βουλευτών με την ψυχή και την καρδιά μας, δε νομίζω ότι κανείς μπορεί να υποχρεώσει τα άλλα κόμματα αλλά πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα συμβάλλει», πρόσθεσε.

«Άστοχη και άκαιρη η συζήτηση για μείωση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί, κανείς δεν ξέρει πότε θα λήξει αυτή η κρίση. Η κρίση θα λήξει όταν η ανθρωπότητα βρει το εμβόλιο», απάντησε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την κυβέρνηση.

«Δεν γνωρίζουμε την έκταση των επιπτώσεων. Ήδη διαφαίνεται ότι τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τον Μάϊο. Δεύτερον θα πρέπει να ξέρουμε το εύρος των αποφάσεων που θα ληφθούν και στην Ευρώπη», ανέφερε.

«Είναι πολύ σπουδαίο αυτήν την ώρα οι εταίροι να δείξουν ενιαία αντιμετώπιση του ζητήματος. Η Ευρώπη για να υπάρξει οφείλει να είναι μία ήπειρος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Υπάρχουν πολύ σοβαρές αντθέσεις, επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο αίτημα 9 Ευρωπαίων ηγετών, μεταξύ αυτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης για έκδοση ευρωοομολόγου, ενώ διαφαίνονται οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

«Κοινωνία, κράτος και κυβέρνηση είμαστε ένα. Δεν παίρνει κανείς αποφάσεις για να χαθεί η ελευθερία των πολιτών. Θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι. Την επόμενη μέρα να την δούμε με αισιοδοξία και στα δύσκολα που θα υπάρξουν μπροστά μας», τόνισε επίσης.

Ειδική «Βοήθεια στο σπίτι» από τον Δήμο Αθηναίων

Ξεκινά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» από τον δήμο Αθηναίων. Το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, απευθύνεται σε κατοίκους με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν.

Στόχος είναι όλοι οι προαναφερόμενοι να εξυπηρετούνται στο σπίτι τους από τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους νοσηλευτές και τους βοηθούς του προγράμματος. Με ένα τηλεφώνημα στο 1595 ή στο 210-5277000 μπορούν να αναφέρουν τις ανάγκες τους, οι οποίες θα καταγράφονται και θα αξιολογούνται από ομάδα ειδικών. Μέσω του προγράμματος, παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια διανομή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα και τρόφιμα, συσσιτίου κ. α. Τέλος, με το «Βοήθεια στο Σπίτι plus» θα διανέμονται σε περίπου 16.000 ωφελούμενους τα πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του ΤΕΒΑ, πραγματοποιώντας έτσι τη μεγαλύτερη κατ’ οίκον εξυπηρέτηση, που έχει υλοποιηθεί ποτέ στον δήμο Αθηναίων.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: