EUROKINISSI

Στην Εύβοια βρίσκονται κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Tα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια και βρέθηκαν επί τόπου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στις περιοχές που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά, να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στην Εύβοια.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα αυτή τη φορά και γι’ αυτό οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση, προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, αφού σβήσει η πυρκαγιά, γιατί θέλουμε να συνδράμουμε τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις, τα αποτελέσματα όλης αυτής της καταστροφής».

Την ανάγκη στήριξης των υπηρεσιών και των ανθρώπων που δίνουν τη μεγάλη μάχη με την φωτιά στην Εύβοια σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Ραγκούση και το βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου μαζί με στελέχη και μέλη του κόμματος μετέβη στην περιοχή. Συζήτησαν με τους κατοίκους για τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώθηκε αλλά και για την επόμενη μέρα που αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

ΚΚΕ: 25.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί- Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή

«Απέναντι στην επικίνδυνη τακτική του εφησυχασμού, που συνεχίζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επείγει η στήριξη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώθηκαν, η εξασφάλιση από την κυβέρνηση της διαμονής και σίτισής τους, για όσο διάστημα δεν μπορούν να πάνε στις κατοικίες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ το οποίο τονίζει ότι πρέπει:

  • Να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αποκατάσταση του δικτύου υδροδότησης και ηλεκτροδότησης της περιοχής.
  • Για τους εργαζόμενους που διαμένουν ή εργάζονται σε επιχειρήσεις πυρόπληκτης περιοχής να εξασφαλιστεί πλήρης αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη, για όσους δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην εργασία τους και άμεση διακοπή των εργασιών που διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Για τους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους να εξασφαλιστεί πλήρης αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την καταστροφή που υπέστησαν στις κτηνοτροφικές μονάδες, σε γεωργικές εκτάσεις (ελαιώνες, αμπέλια, ρετσίνια κ.ά.), σε ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι εκτάσεις που κάηκαν.

Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων, θα συνεχίσει αποφασιστικά να διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας των δασών και πρόληψης των πυρκαγιών, κατάλληλη και επαρκή στελέχωση των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξασφάλιση σύγχρονων και κατάλληλων μέσων, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να εφαρμοσθεί η ποινή των ισοβίων για τους εμπρηστές, ζήτησε η «Ελληνική Λύση».

Η αντιμετώπιση της κλιματικής καταστροφής, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές, να γίνει προτεραιότητα της νέας Βουλής, πρότεινε το «ΜέΡΑ 25».

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετική είδηση:Κ. Μητσοτάκης: Άμεση καταγραφή των καταστροφών- Δραστικές παρεμβάσεις (video)

Μοιράσου το άρθρο: