«Έλλειμμα στρατηγικής» στα ελληνοτουρκικά προσάπτει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προειδοποιώντας ότι αυτό «εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε στο μεταξύ ανακοίνωση «περί διακίνησης ψευδούς είδησης για δήθεν απουσία του πρωθυπουργού από το Μαξίμου» και επισημαίνει:

«Την ώρα της εθνικής κρίσης το Documento και ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του κ. Τσίπρα Καρανίκας μαζί με κουκουλοφόρους του πληκτρολογίου πρωτοστατούν σε μια χυδαία εκστρατεία λάσπης ότι δήθεν ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι είναι κάπου κρυμμένος. Αν ποτέ η τουρκική μονταζιέρα χρειαστεί προσωπικό, είμαστε σίγουροι ότι θα τους προσλάβουν.

Κάνοντας λόγο για έλλειμμα στρατηγικής, από την πλευρά της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποια είναι εντέλει αυτή η στρατηγική και ποιο οι στόχοι.

«Τον Οκτώβρη του `18 είχαμε απλά το καθήκον να αποτρέψουμε την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και αυτό κάναμε. Φοβάμαι ότι σήμερα δεν κάνουμε ούτε αυτό. Και κυρίως δεν έχουμε σαφή στόχο και στρατηγική. Σε κάθε περίπτωση, το έλλειμμα στρατηγικής και η υποταγή και της εξωτερικής πολιτικής στην εύκολη επικοινωνία και στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε. Στη συνέχεια του άρθρου του, ο Αλ. Τσίπρας τοποθετείται ως προς τη Συμφωνία με την Αίγυπτο, λέγοντας πως με μια τέτοια συμφωνία «αποδυναμώνουμε τα επιχειρήματά μας, πριν καν τα προβάλουμε σε μια διαπραγμάτευση με στόχο την επίλυση της διαφοράς μας στη Χάγη».

«Είπαμε και επαναλαμβάνουμε στον κύριο πρωθυπουργό, ότι η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας, χρειάζεται ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, που δεν διαθέτει, όπως αποδείχθηκε, η σημερινή Κυβέρνηση. Χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο και συνεννόηση, όπως επανειλημμένα προτείναμε. Κάτι που ως τώρα δυστυχώς αρνείται», ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε: «Να είμαστε σοβαροί για να αντιμετωπίσουμε έναν ταραξία».

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει κάθε «διάλογο» για εκχώρηση Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας, (όπως και την απόκρυψη της άθλιας τουρκικής πρόκλησης από την κυβέρνηση.

Μοιράσου το άρθρο: