«Είναι η πρώτη πρωτοχρονιά που μπορούμε πια να πούμε ότι οι αγώνες, και οι θυσίες του ελληνικού λαού, έπιασαν τόπο. Μια νέα χρονιά βρίσκεται μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι η χρονιά που έρχεται είναι «μία χρονιά ελπίδας, αισιοδοξίας, προσδοκίας και δημιουργικότητας».

«Κερδίσαμε ήδη τη μάχη της επιστροφής της κανονικότητας με 350.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι σήμερα, αλλά στόχος μας παραμένει να κερδίσουμε και το πόλεμο.

Να σταματήσει η φυγή νέων, ικανών, δημιουργικών ανθρώπων μας στο εξωτερικό.

Να γίνει η πατρίδα μας, ξανά πατρίδα, κι όχι μητριά για τα παιδιά της.

Για αυτό και μέσα στο 2019, προχωράμε με ακόμη πιο γοργά βήματα.

Ξεθεμελιώνουμε το εργασιακό καθεστώς της ζούγκλας, που επιβλήθηκε στα χρόνια των μνημονίων.

Επαναφέρουμε πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Καταργούμε τον υποκατώτατο μισθό της ντροπής για τους νέους.

Προχωράμε σε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διακρίσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος. Με πρώτη μέριμνα την Υγεία, και την Παιδεία.

Προχωράμε στην οριστική προστασία της πρώτης κατοικίας με την ενίσχυση των δανειοληπτών ώστε να μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Ενισχύουμε όμως παράλληλα και τους ασθενέστερους δίχως ιδιοκτησία, με επίδομα ενοικίου, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη», τόνισε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι το 2019 είναι η χρονιά των μεγάλων και αναγκαίων θεσμικών τομών και μεταρρυθμίσεων που για χρόνια κανείς δε τόλμησε να προχωρήσει καθώς και η χρονιά της μεγάλης αναβάθμισης του διεθνούς κύρους και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές στερέωμα.

«Το 2019 θα είναι η χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας. Και με τη δική σας σφραγίδα, η αναγέννηση αυτή θα είναι οριστική.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Δε θα ξαναγυρίσει πίσω στις μαύρες μέρες των μνημονίων και της λιτότητας», είπε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε από καρδιάς, το 2019 να είναι η χρονιά της τόλμης, της αισιοδοξίας και της μεγάλης ανάκαμψης για τη πατρίδα μας.

«Να είναι το 2019 μία χρονιά ορόσημο για την επούλωση των τραυμάτων που άφησε στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, η πολύχρονη κρίση και οι μνημονιακές οικονομικές δεσμεύσεις» εύχεται, μαζί με υγεία και ευτυχία, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης.

Στο μήνυμά του λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επίσης ότι κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και περισσότερο κοινή συνείδηση η διαπίστωση πως «η σελίδα έχει γυρίσει». Και τονίζει: «Εκτιμώ ότι οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, μπορούν βάσιμα να έχουν την προσδοκία για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Καθώς μειώνεται η ανεργία. Αποκαθίσταται η διαδικασία των εργασιακών συμβάσεων. Αναμένεται η αύξηση του κατώτερου μισθού».

Εύχεται επίσης «η χώρα μας να συνεχίσει να είναι παράγων ασφάλειας και ειρήνης στην πιο κρίσιμη, ίσως, ευρύτερη περιοχή του σημερινού κόσμου μας», «να ενισχύσουμε τον ρόλο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση κοινωνικής ατζέντας», ενώ επισημαίνει «την υποχρέωση όλων μας, εν όψει των πολιτικών αντιπαραθέσεων και των εκλογικών αναμετρήσεων μέσα στο 2019 μέσα στη Βουλή και γενικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου, να διαφυλαχθεί ο πολιτικός πολιτισμός και ο σεβασμός στους πολίτες».

«Το γύρισμα του χρόνου μάς οδηγεί και σε ένα γύρισμα της ιστορίας μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, ξεκίνημα ελπίδας», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ λέει μεταξύ άλλων ότι στο χρόνο που πέρασε πολλοί είδαν τη ζωή τους να γίνεται χειρότερη. Αναφέρει επίσης ότι πολλοί συμπολίτες μας έχασαν άδικα τη ζωή τους από την ανικανότητα του κράτους, ότι οι φόροι εξακολουθούν να πνίγουν τους Έλληνες και ότι η ανομία γεμίζει με ανασφάλεια την καθημερινότητά τους. «Όλα αυτά πρέπει να μείνουν πίσω μας», τονίζει και επισημαίνει πως είναι καιρός να προχωρήσουμε μπροστά με τη σκέψη μας στους πιο αδύναμους.

«Η χώρα δεν χρειάζεται άλλους διχασμούς, ούτε άλλη πόλωση. Χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη και σχέδιο για το αύριο», υπογραμμίζει και καταλήγοντας στο μήνυμά του μαζί με τις ευχές του σημειώνει: «Το 2019 θα πάμε μπροστά. Το αξίζουμε και το μπορούμε».

«Καλή χρονιά με υγεία και χαρά. Σε κάθε σπιτικό. Με ειρήνη στον κόσμο» εύχεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

«Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της αλλαγής και της πραγματικής ελπίδας. Ας το κάνουμε πράξη», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

«Το 2019 μπορεί να είναι μία αληθινά νέα χρονιά» επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Σταύρος Θεοδωράκης προτρέποντας τους πολίτες να σκεφθούν και να πράξουν αλλιώς για να είναι γίνει η Ελλάδα όπως τη θέλουν.

«Αφού θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς γιατί ζούμε κάτι άλλο; Το 2019 μπορεί να είναι μία αληθινά νέα χρονιά. Αρκεί να σκεφθούμε αλλιώς και να πράξουμε αλλιώς. Καλή Χρονιά σε όλα!», ευχήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Το 2018 ήταν η χρονιά της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Μια κρίση που οι Έλληνες αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια, ενότητα και αλληλεγγύη, αλλά με πολλά θύματα, με θύματα ολόκληρες οικογένειες, επιχειρήσεις, οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η προσπάθεια που έγινε, στην οποία συμμετείχαμε οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», ήταν μία εθνική προσπάθεια. Μια προσπάθεια να βγούμε από τα μνημόνια, να φύγουμε από την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας» αναφέρει στο μήνυμα του για την Πρωτοχρονιά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Το 2019 εύχομαι να είναι εκείνη η χρονιά που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα μπορούν να θερίσουν τους καρπούς αυτών των θυσιών. Να μην μείνει ούτε ένας ο οποίος θα συνεχίσει να πληρώνει τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης. Να προχωρήσουμε σε αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην αντιμετώπιση εκείνου του συστήματος μέσω του οποίου το δημόσιο χρήμα γινόταν «προσωπικό» χρήμα για πολιτικούς, βρώμικο χρήμα. Και ο ελληνικός λαός με νηφαλιότητα, ενότητα, δημοκρατική πίστη θα προχωρήσει στην εκλογή της νέας κυβέρνησης που θα επιλέξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες» προσθέτει.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν εκείνοι που με θυσίες στο κίνημά μας ήμασταν δίπλα σε αυτή την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όμως είμαστε και εκείνοι που θα προασπίσουμε μέχρι τέλους την εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, δύναμη και ευτυχία» καταλήγει ο κ. Καμμένος.

Στους νέους και τις νέες «που δίνουν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες τον αγώνα για την επιβίωση και τη μόρφωσή τους» στρέφει το βλέμμα του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Στέλνοντας τις ευχές του στους πολίτες τονίζει ότι το κόμμα του θα είναι στο πλευρό τους σε όλες τις δοκιμασίες, καθώς, όπως υπογραμμίζει «είναι δύναμη στήριξης των απλών πολιτών, των αδυνάτων. Δεν είμαστε κόμμα των εχόντων, είμαστε κόμμα των αδυνάτων».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επαναδιατυπώνει τη θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «μειοδοσία» και επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες για να μην κυρωθεί.

Αναφερόμενος στην οικονομία, υπογραμμίζει ότι απαιτείται σχέδιο ανάπτυξης δηλώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας μοιράζει ψιχία, ελεημοσύνη από εδώ και από εκεί. Ο λαός θέλει ανάπτυξη, εργασία, αξιοπρέπεια, δεν θέλει να έρχεται μια κυβέρνηση να του δίνει ελεημοσύνη, δεν είναι επαίτης ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται σχέδιο ανάπτυξης».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης εξαπολύει πυρά καρά της ΝΔ χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εξουσιομανές» και «αμετανόητο».

Υγεία, δύναμη, και πρόοδο για τον καινούργιο χρόνο ευχήθηκε στον ελληνικό λαό, ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της σημερινής γιορτής για την Πρωτοχρονιά που πραγματοποίησε η ΛΑ.Ε. στα γραφεία της.

Στη δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ακόμα: «Καλή χρονιά δεν πρόκειται να υπάρξει στην πατρίδα μας όσο στην εξουσία θα βρίσκεται η σημερινή μεταλλαγμένη κυβέρνηση και όσο στην πολιτική ζωή κυριαρχούν τα παραδομένα κατεστημένα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, οι ενδιάμεσοι δορυφόροι τους και οι γνωστές ακροδεξιές αποφύσεις του συστήματος.

Προϋπόθεση για καλή χρονιά είναι να ξεκινήσει μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή στη χώρα. Ο καινούργιος χρόνος μπορεί να γίνει καλύτερος μόνο αν έρθει στο προσκήνιο ο ελληνικός λαός. Αν αφήσουμε τους καναπέδες μας και ακολουθήσουμε τις επιλογές των Γάλλων πολιτών με τα «κίτρινα γιλέκα» και βγούμε ενωμένοι στους δρόμους.

Καλούμε, λοιπόν, τον ελληνικό λαό μπροστά στον καινούργιο χρόνο να γυρίσει την πλάτη στις παρακμιακές κοκορομαχίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να ετοιμάσει τα δικά του νικηφόρα και ελπιδοφόρα ελληνικά χρωματιστά γιλέκα για την πατρίδα μας, για την δημοκρατία, για ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή, για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi.gr

Μοιράσου το άρθρο: