Η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων θα μας επιστρέψει ταχύτερα στην κανονικότητα εκτιμά ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όσο πιο πολύ και αυστηρά εφαρμόζουμε τα μέτρα, τόσο νωρίτερα θα έρθει η μέρα που σταδιακά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», επισήμανε ο υπουργός , μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.  Ο υπουργός ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει σενάριο περικοπών μισθών στον δημόσιο τομέα.

 Τα μέτρα που λήφθηκαν είχαν κρίσιμο ρόλο στο να κρατηθεί η χώρα μας στον περιορισμό των κρουσμάτων, είπε ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να κρατηθούμε χαμηλά και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο για να επανεκκινήσουμε από σχετικά καλύτερη αφετηρία».

«Ελπίζουμε», πρόσθεσε, «ότι με τα περιοριστικά μέτρα θα καταφέρουμε να εξομαλύνουμε την κατάσταση της οικονομίας τον Απρίλιο και τον Μάιο». Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στο ότι η οικονομία της Ελλάδας και της Ευρώπης, συνολικά του κόσμου, θα πληγεί σκληρά. «Όσο μένει η καραντίνα τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ύφεση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε  την ανάγκη «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και χωρίς κομματική ιδιοτέλεια», καθώς «έχουμε σκληρή δουλειά τα επόμενα χρόνια για να ανορθώσουμε την κοινωνία και την οικονομία μαζί».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου του,  μίλησε για δύο δουλειές:

Να κρατηθούν  όρθιοι η δήμοι και να προσφέρουν υπηρεσίες, αλλά και να αντιμετωπίσουν λειτουργικά προβλήματα, όπως οικονομικά, επειδή πολλοί λογαριασμοί ΔΕΗ δεν πληρώνονται και υπάρχουν απώλειες εσόδων και υπάρχουν ήδη  αρκετές λύσεις γι’ αυτό.

Η δεύτερη έχει να κάνει με το μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπισμού για τους συμπολίτες που έχουν περισσότερη ανάγκη το Βοήθεια στο Σπίτι plus». Όπως εξήγησε «είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά για 75.000 δικαιούχους στην οποία συνεισφέρουν εθελοντές και εργαζόμενοι σε δήμους».

Σχετικά με  το πρόγραμμα σίτισης ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως διατίθενται αρκετά εκατομμύρια σε περιφέρειες και δήμους, για να εξασφαλιστεί  ότι οι πολίτες που σιτίζονταν από την εκκλησία -και τώρα λόγω των απαγορεύσεων αυτό δεν συμβαίνει- είναι ευθύνη του κράτους  και ευθύνη των δήμων να τους πηγαίνουν φαγητό δύο φορές την ημέρα.

Είναι βασική αποστολή μας να εξασφαλίσουμε ότι θα τρώνε δεκάδες χιλιάδες άτομα. Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας. Το υπουργείο Εσωτερικών θα ελέγξει μεθοδικά πώς προχωράει η δουλειά. Δεν θα δώσουμε χρήματα για να μην αξιοποιηθούν. Απαίτηση της κοινωνίας και των πολιτών είναι και το τελευταίο ευρώ να πιάσει τόπο», τόνισε με έμφαση ο υπουργός.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: