Για αποτελέσματα του Eurogroup μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης “Η Ευρώπη έκανε έναν αναμενόμενο συμβιβασμό με πλεονεκτήματα. Βάζει λεφτά στο τραπέζι που καλύπτουν με καλό τρόπο το τομέα της ανεργίας και των αναγκών στην υγεία σε αυτήν την οξεία φάση της κρίσης, ενώ άνοιξε η συζήτηση για ένα ταμείο ανάκαμψης, όπου εκεί θα κριθεί η αντίδραση της Ευρώπης στην ύφεση” είπε.

“Η Ευρώπη κινείται με βήματα πλάγια μερικές φορές μέχρι να ωριμάσουν τα εκλογικά σώματα σε όλες τις χώρες για να μπορέσουν και οι κυβερνήσεις να περάσουν τις αποφάσεις. Θα προχωρήσουμε με διαδοχικούς συμβιβασμούς. Αυτό λέει η ευρωπαϊκή εμπειρία στις μεγάλες κρίσεις” σημείωσε και πρόσθεσε πως η Ευρώπη δεν διείδε ούτε την ένταση της υγειονομικής κρίσης ούτε και της οικονομικής και χρειάζεται χρόνο. Ωστόσο η ΕΚΤ έχει αντιδράσει πολύ θετικά και έχει βάλει λεφτά στο τραπέζι, είπε.

Σε σχέση με το κατά πόσο η Ελλάδα κινδυνεύει πάλι με υπαγωγή σε μνημόνια είπε πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Αυτή τη φορά δεν είναι μεμονωμένες προβληματικές περιπτώσεις είναι ένα τσουνάμι που αφορά τον πλανήτη και η Ευρώπη θα ανταποκριθεί».

Σε σχέση με την παράταση για την προστασία της α κατοικίας, είπε πως η Ελλάδα έχει πολύ ισχυρά επιχειρήματα, αλλά δεν είναι για την Ευρώπη θέμα προτεραιότητας αυτή τη στιγμή εν μέσω της κρίσης. Όπως είπε πως η κυβέρνηση είναι σε φάση διαπραγμάτευσης και εκτίμησε ότι θα πάει καλά.

Η επέκταση των μέτρων είπε πως «είναι κάτι που συζητάμε και θα είναι συνάρτηση του τρόπου που θα ανοίξει η οικονομία, δηλαδή ανάλογα με το ποιοι τομείς θα ανοίξουν και ποιο θα μείνουν κλειστοί».

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: