Θα παραιτηθώ από Υπ. Εθνικής Άμυνας εαν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή , είπε ο Πάνος Καμμένος στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι εκλογές δε θα πρέπει να γίνουν σύντομα ενώ αναφερόμενος στην καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους, δήλωσε πως δίνουμε πίσω τα οφειλόμενα, δεν τους κάνουμε δώρο.Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Ο υπουργός  μιλώντας στα στελέχη της πρώτης στρατιάς ανέφερε:

«Ως Πολιτικός Προϊστάμενος Των Ενόπλων Δυνάμεων είμαι υποχρεωμένος να αναλάβω την ευθύνη για τα εθνικά μας θέματα. Δήλωσα λοιπόν στα φυλάκια, στους Εθνοφύλακες που καταφέραμε να τους κάνουμε 22.000 σε όλη την Ελλάδα, και σε όλο το προσωπικό, ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η Συνθήκη των Πρεσπών απ’  τη μεριά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

Απαντώντας στους  δημοσιογράφους, για τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από το γειτονικό κρατίδιο , δήλωσε ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας της σκοπιανής ηγεσίας: «Εγώ χαίρομαι για τις δηλώσεις αυτές γιατί δείχνουν ποιος είναι ο χαρακτήρας της πολιτικής ηγεσίας της FYROM. Οι αλυτρωτικές, προκλητικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με τον μανδύα μιας συμφωνίας που δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι και γιατί ο πρωθυπουργός είπε ότι αν οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται για παράδειγμα η ύπαρξη εθνότητας μη μακεδονικής και προτάσσεται η ύπαρξη μειονότητας, δεν θα εφαρμοσθεί η συμφωνία.

Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ καμία συμφωνία με το όνομα Μακεδονία. Και κάλεσα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Το ξεκαθάρισα και όταν πήγα στα φυλάκια ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Θεοχαρούλη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: