Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στη Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα  και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Για το ενδεχόμενο της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές ο κ. Θεοχαρόπουλος εξήγησε ότι «αυτή την περίοδο η ΔΗΜΑΡ προχωρά με πολιτική αυτονομία. Εμείς δεν είμαστε περιχαρακωμένοι, εμείς συζητούμε τις εξελίξεις με τους άλλους φορείς του ευρύτερου Προοδευτικού Πόλου. Μέχρι τον Απρίλιο όλα αυτά πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν. Το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει την Προοδευτική Συμμαχία με όρους προγραμματικούς και όχι ευκαιριακούς».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε, με αφορμή την διαβούλευση για τον νέο ποινικό κώδικα, ότι «υπάρχει ένα θέμα με το πώς ορίζεται η εγκληματική οργάνωση σε σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας και αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει», ενώ ξεκαθάρισε ότι η «χρήση μολότωφ δεν μπορεί να είναι πλημμέλημα» θυμίζοντας τα γεγονότα της Marfin.

Όσον αφορά το πρόσφατο ταξίδι του στη Βόρεια Μακεδονία ο Ανεξάρτητος Βουλευτής τόνισε ότι μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι «δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον διάλογο και να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους. Ο κύριος Ζάεφ είναι απόλυτα προσηλωμένος, δεν σταμάτησε να είναι προσηλωμένος, στην ειρηνική σχέση των λαών των Βαλκανίων, στην πραγματική Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του σε όλα τα επίπεδα, μακριά από κάθε εθνικισμό και αλυτρωτισμό».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: