Η απόφαση λήφθηκε απολύτως συλλογικά στα όργανα της ΔΗΜΑΡ σε ό,τι αφορά τη θέση μας που είναι υπέρ του «Ναι» της συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητος βουλευτής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Η ΔΗΜΑΡ είχε πει καθαρά ότι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ και δεν υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί ότι θα πάει σε εκλογές άμεσα, επεσήμανε. Όμως η κυβέρνηση πήρε πλειοψηφία, ωστόσο η θέση μας παραμένει στο ότι οι εκλογές χρειάζονται, αλλά δεν μπορεί σήμερα να είναι προϋπόθεση της ψήφισης της συμφωνίας, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε ότι ισχύει ότι του πρότειναν να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η θέση μου ήταν να εκφράσουμε και τους κεντροαριστερούς πολίτες και να ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών και να είμαι υποψήφιος σε μια Περιφέρεια της Αθήνας με σταυρό και αυτή η πρότασή μου απορρίφθηκε από την κ. Γεννηματά, επεσήμανε.

Τις επόμενες μέρες θα αποσαφηνιστεί αν φύγει και η ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝ.ΑΛ, ανέφερε, και διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, κάτι που οδήγησε στην διαγραφή του. Εγώ υπηρετώ την συλλογική απόφαση της ΔΗΜΑΡ,  είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, συνεπώς πρόκειται περί απομάκρυνσης της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝ.ΑΛ, η οποία είναι επιλογή της κας Γεννηματά. 

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου μαζί του λίγα λεπτά μετά την διαγραφή του από το ΚΙΝ.ΑΛ και εξέφρασε -όπως είπε – την έκπληξή του και δήλωσε απολύτως προβληματισμένος ο πρώην πρωθυπουργός με όλες τις εξελίξεις εντός του ΚΙΝ.ΑΛ, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει ο κ. Θεοχαρόπουλος την επόμενη μέρα είπε ότι θα αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ πως θα κινηθεί συλλογικά, παραμένουμε στην αντιπολίτευση και οι πρωτοβουλίες θα ληφθούν το προσεχές διάστημα. Και τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ είναι ΠΑΣΟΚ και οι φίλοι του.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: