Είμαστε σε εκλογική περίοδο κανονικότατα. Είναι κρίσιμη η αναμέτρηση των εκλογών της 7ης Ιουλίου, γιατί ο λαός θα αποφασίσει με ποια κυβέρνηση θα πορευτεί τα επόμενα 4 χρόνια. Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση η οποία να διασφαλίζει μια καλή πορεία προς το αύριο, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο Αλέξης Τσίπρας -επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος- δεν μπόρεσε να είναι στοιχειωδώς αξιόπιστος, καθώς μετά τις ευρωεκλογές στις 26 Μαίου είπε ότι θα πάει στον ΠτΔ την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου και μετά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να πάει στον ΠτΔ στις 10 Ιουνίου, γιατί έπρεπε -όπως εκτίμησε ο κ. Θεοδωρικάκος- να κρατήσει ανοιχτή τη Βουλή άλλη μια εβδομάδα, προκειμένου να κάνει τα ρουσφέτια που θέλει σε συμφέροντα και διευθετήσεις μικροκομματικού χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της ΝΔ για το αφορολόγητο ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί. Εμείς αυτή την εβδομάδα σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή δεν πρόκειται να συμμετέχουμε, για εμάς η Βουλή έχει κλείσει, δεν πρόκειται να είμαστε τμήμα του θεάτρου που θέλει να παίξει ο κ. Τσίπρας τώρα στο τέλος, τόνισε.

Στα θέματα της ανάπτυξης υπογράμμισε ότι πραγματική κοινωνική πολιτική είναι το να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας, άρα να έρθουν δουλειές στη χώρα, να αναπτυχθεί η οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι για την επόμενη τετραετία θέλουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα, κάτι που έχει ως προϋπόθεση μια ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή την εμπιστοσύνη του λαού και θα κυβερνήσει ο πρόεδρος της ΝΔ ενώνοντας όλους τους Έλληνες, χωρίς εξαιρέσεις, σχηματίζοντας μια κυβέρνηση με τους πιο άξιους των Ελλήνων για όλους τους Έλληνες, πρόσθεσε ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ.

Ερωτηθείς για το λόγο που δεν πηγαίνει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, απάντησε διερωτώμενος χαρακτηριστικά, γιατί θα πρέπει να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των δυο; Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να γίνει το θεσμικό ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της καμπάνιας της ΝΔ που επιλέγει να μην οργανώσει μεγάλες συγκεντρώσεις εξήγησε ότι, η εποχή που συγκεντρώνονταν τα μεγάλα πλήθη και ζητωκραύγαζαν κάτω από τον αρχηγό έχει περάσει. Ας τα αφήσουμε στο χθες όλα αυτά και ας κάνουμε έναν ουσιαστικό και σοβαρό διάλογο με επιχειρήματα, με ιδέες και με το σχέδιο του καθενός για την επόμενη μέρα, υποστήριξε.

Ερωτώμενος για την πιθανότητα συνεργασίας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι με αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνεργασία, ούτε με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑ.Λ παρέπεμψε πρωτίστως στο αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνοντας ότι είναι δεδομένη η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα επιδιώκει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις πάνω στα θέματα της πολιτικής, αλλά αυτό έχει κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα, διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: