EUROKINISSI

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγές της Πειραιώς, αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Φάνη Σπανού, και αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του κ. Πολάκη, σημείωσε: «Θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες τρεις μέρες στη Βουλή να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης. Ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τους Πολάκηδες. Ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω. Ποιος έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα και ποιος ενδιαφέρεται μόνο να αναμοχλεύει διχασμούς τους παρελθόντος. Τώρα, για τον κ. Τσίπρα, επειδή άκουσα αυτά τα οποία μου είπατε, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Τον είδα πολύ αγχωμένο, πολύ στεναχωρημένο. Μάλλον χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Μην ανησυχείτε, όμως, θα τον στείλετε για μόνιμη ξεκούραση μετά τις εκλογές».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, σύμφωνα με το ίδιο ενημερωτικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι -εν αντιθέσει με τα fake news που διαδίδει καθημερινά το Μαξίμου- η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κατά των επιδομάτων, αλλά η στόχευσή της είναι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι να μη βασίζονται στα επιδόματα, ακριβώς γιατί θα έχουν βρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του από τα ναυπηγεία στο βαθύ Αυλίδας και είδε από κοντά τις εργασίες επισκευών των πλοίων. Στα ναυπηγεία, τα οποία συμπληρώνουν 20 χρόνια λειτουργίας, απασχολούνται 100 εργαζόμενοι και περίπου 200 εργολάβοι όλοι από την περιοχή της Εύβοιας. Πρόκειται για μια υγιή επιχείρηση η οποία μεσα στην κρίση κατάφερε χωρίς δανεισμούς να αναπτυχθεί, όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος της επιχείρησης στον κ. Μητσοτάκη.

(EUROKINISSI)

Eίναι αδιανότητο η Ελλάδα να είναι παγκόσμια πρωταγωνίστρια στην ναυτιλία και να μην είναι πρωταγωνίστρια στην ναυπηγοεπισκευή, τόνισε ο κ.
Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε επενδύσεις στη χώρα και είμαστε το κόμμα που ξέρει πως να το κάνει. Επενδύσεις σημαίνει θέσεις εργασίας και αυτό σημαίνει καλύτερα αμοιβές για τους εργαζομένους. Όταν μιλάμε για επενδύσεις πρωτίστως μιλάμε για τους εργαζόμενους. Να γνωρίζει και η εργοδοσία ότι ένα κομμάτι των κερδών πρέπει να πηγαίνει στους εργαζόμενους. Πιστεύω ότι θα έρθει καλύτερη εποχή για τη χώρα και άρα και για την επιχείρηση.

Στο «αίτημα» ενός εργαζομένου να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου «τιμωρεί αυτούς που έχουν κολλήσει πολλά ένσημα» και επανέλαβε τη δέσμευσή του για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα βάζει εμπόδια στην εργασία με παράλογα υψηλές εισφορές και θα διασφαλίζει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Πρόσθεσε, μάλιστα πως, δυστυχώς σήμερα «ένα κομμάτι της σύνταξης πηγαίνει στο άνεργο παιδί και το άνεργο εγγόνι, διότι έχει γίνει η σύνταξη ένα οικογενειακό επίδομα. Πρώτο μέλημα είναι να βρουν δουλειά τα παιδιά των συνταξιούχων».

Σε συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση των ναυπηγείων ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως σκοπός της επίσκεψής του είναι να τονίσει τη σημασία την οποία αποδίδει στον κλάδο της ναυτοεπισκευής, αλλά και να αναδείξει τις πολύ καλές σχέσεις της ΝΔ με τον κόσμο της εργασίας, με τους εργαζόμενους. «Είστε μια υγιής επιχείρηση, η οποία κατάφερε και επιβίωσε και μεγάλωσε στα χρόνια της κρίσης», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τον οποίο συνοδεύει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κέντρο της πόλης, όπου θα μιλήσει σε κατοίκους.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Μοιράσου το άρθρο: