Τη χάραξη της αντιπολιτευτικής τους πολιτικής συζητούν στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καθώς ανοίγει ο διάλογος για την επόμενη μέρα και το άνοιγμα στην κοινωνία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ με νέο γύρο συσκέψεων, προετοιμάζονται για την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Είναι δεδομένο ότι ανοίγει πλέον σε ευρεία κλίμακα διαλόγου η συζήτηση για τον απολογισμό της κάλπης και ο διάλογος για την επόμενη μέρα, τη στρατηγική και το σχέδιο που αφορά στο άνοιγμα στην κοινωνία και αναμένεται ότι θα δοθεί το σύνθημα για μαζική εγγραφή μελών.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις του, δίνει το στίγμα που θα ακολουθήσει, φανερώνοντας ότι θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση της ΝΔ στα πεδια όπου εκτιμά η Κουμουνδούρου ότι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα σε ό,τι αφορά στη τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development Δημήτρη Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου, δήλωσε ότι η συνεργασία του ήταν γνωστή σε όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο από την αρχή, υπενθυμίζει επίσης τις συνεργασίες με το ΥΠΕΝ επί ΣΥΡΙΖΑ, με το Πράσινο Ταμείο, δημάρχους, τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη και δεκάδες άλλους, όπως αναφέρει και προσθέτει:

«Πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο αυτό, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο: