Στο φουλ μπαίνουν από αύριο οι μηχανές της Βουλής, για να ψηφιστούν εντός δύο εβδομάδων τρία νομοσχέδια, που αφορούν στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις, το επιτελικό κράτος, την ομαλή λειτουργία των δήμων και την κατάργηση του ασύλου. Έντονη είναι οι αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης.

Πεδίο πυκνής νομοθετικής εργασίας και έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να αποτελέσει τις επόμενες 2 εβδομάδες η Βουλή.

Νομοσχέδια όπως το φορολογικό, του επιτελικού κράτους, καθώς και το διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αποτελέσουν τα πεδία τριβής ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Μεγάλο στοίχημα στην κυβέρνηση αποτελεί η μείωση της γραφειοκρατίας και η αποτελεσματικότητα των κρατικών δομών και το στίγμα δίνει ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κομβικές αναμένεται να είναι και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο διυπουργικό νομοσχέδιο και οι οποίες έχουν ως στόχο την υπερπήδηση των εμποδίων που έχουν δημιουργηθεί σε δήμους και περιφέρειες από την υιοθέτηση της απλής αναλογικής.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα αρχίσει η συζήτηση για το επιτελικό κράτος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς και του φορολογικού το οποίο θα ψηφιστεί την Τρίτη από την ολομέλεια του σώματος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο: