Τριήμερο συνέδριο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου (video)

Με στόχο την εγκαθίδρυση μιας κουλτούρας διαλόγου και συναίνεσης ώστε να τεθούν οι βάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη της Πελοποννήσου, πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό για τα έργα στη Δυτική Ελλάδα.

Ως μεγάλα οριζόντια έργα χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, την ενιαία τουριστική πύλη, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, μιλώντας  στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου.

Αναφερόμενος στην ενιαία τουριστική πύλη, ο Νίκος Παππάς είπε ότι θα παρέχει στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη υπηρεσία ενημέρωσης, ενώ σχετικά με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο σημείωσε ότι «έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και είμαστε στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου για να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, το δημόσιο θα εξοικονομήσει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.»

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, ο Νίκος Παππάς είπε ότι αποτελεί την οικοδόμηση της πρώτης μεγάλης δημόσιας υποδομής από τα χρόνια της κρίσης και μετά» προσθέτοντας: «Η δημόσια αυτή υποδομή θα αποτελείται από 6.500 επίγειους σταθμούς. Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος κεραίας, η οποία έχει ενσωματωμένους αισθητήρες και με τηλεματική έχει διάδραση με το κεντρικό σύστημα συλλογής πληροφοριών. Έχουμε λοιπόν 6.500 σταθμούς και τα δορυφορικά δεδομένα, τα οποία παίρνουμε δωρεάν από τα ευρωπαϊκά δορυφορικά συστήματα, διότι η Ελλάδα έχει δαπανήσει 350 εκατομμύρια ως συμβολή για να έχει τα ευρωπαϊκά δορυφορικά συστήματα.»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στο ηλεκτρονικό γενικό εμπορικό μητρών (Γ.Ε.ΜΗ.) και όπως σημείωσε «είναι ένα έργο, η ανάπτυξη του οποίου θα ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και αφορά την διανομή 270.000 ψηφιακών απομακρυσμένων υπογραφών στις ελληνικές επιχειρήσεις, ένα πρόγραμμα το οποίο το ξεκινήσαμε για τις Α.Ε. με 150.000 ψηφιακές υπογραφές και τώρα το διευρύναμε.»

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος