Καταιγισμό ύβρεων δέχεται, μέσω των social media, ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, με αφορμή τη σύνθεση του πάνελ των υποψηφίων περιφερειαρχών στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα». Για αήθη επίθεση κάνει λόγο η ΕΡΤ και επισημαίνει ότι εφαρμόζει τις επιταγές του νόμου και τις οδηγίες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου μετά το πέρας της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Στο πάνελ της εκπομπής ήταν καλεσμένοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής σε ντιμπέιτ από το οποίο απουσίαζε ο Θάνος Τζήμερος.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Ξανά» ενοχλημένος κατήγγειλε αποκλεισμό, αποδίδοντάς τον μάλιστα σε «βέτο» από το ΚΚΕ, για να καταλήξει στη δήλωσή του πως «η ΕΡΤ (δημοκρατικά) υπέκυψε» και συνέχισε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ξέρουν τα σταλινοφασισταριά τι τους περιμένει και τρέμουν».

Ακολούθησε καταιγισμός υβριστικών tweets σε βάρος του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου αλλά και μελών της οικογένειάς του από ανώνυμους χρήστες με αφορμή τη σύνθεση του πάνελ της συγκεκριμένης εκπομπής.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον ίδιο τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και πάλι μέσω twitter.

Την απερίφραστη καταδίκη της για τα υβριστικά σχόλια και την αήθη επίθεση τόσο στον Σ. Κοτρώτσο όσο και στην ίδια τη δημόσια τηλεόραση, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ: «Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα την αήθη επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, αλλά και η δημόσια τηλεόραση, για τη σύνθεση του πάνελ της εκπομπής της Δευτέρας 20 Μαΐου, μέσω αναρτήσεων στα social media, έμπλεων λεκτικής βίας και ρητορικής μίσους. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση εφαρμόζει στο ακέραιο τις προβλέψεις του νόμου και των οδηγιών του ΕΣΡ για την αναλογική προβολή των υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο, πάντα σε άμεση συνεννόηση και συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα».

Στο ζήτημα παρενέβη και το ΚΚΕ με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη, ο οποίος συμμετείχε στην συγκεκριμένη εκπομπή, και με δήλωσή του τόνισε χαρακτηριστικά πως το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν συνομιλούν με φασίστες και με κάθε είδους ομοϊδεάτες τους, που έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος γυναικών.

«Οι δε απειλές και ύβρεις που εξαπέλυσε ο ίδιος και συνεργάτες του στο διαδίκτυο, προσωπικά κατά δημοσιογράφου της ΕΡΤ και της οικογένειάς του, δείχνουν το ποιόν του συγκεκριμένου πολιτικάντη και γίνονται ακριβώς για να “παίξουν στα ΜΜΕ” που κατά τα άλλα καταγγέλλει», δήλωσε ο κ. Πρωτούλης.

Ρεπορτάζ: Ρ. Σαβούρδου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: