Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να χαθεί το εαρινό εξάμηνο έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» με την Μαρία Γεωργίου ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης λέγοντας  χαρακτηριστικά: «Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση.»

«Tα Πανεπιστήμια μας” συνέχισε ο κ. Διγαλάκης «το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές μας, ανταποκρίνονται στη μεγάλη αυτή πρόκληση δείχνοντας την ωριμότητά τους. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί από απόσταση για όσο διάστημα χρειαστεί, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο για κανένα φοιτητή».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα εργαστήρια ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι: «κάποια εργαστήρια μπορούν να βιντεοσκοπηθούν, να τα δουν οι φοιτητές με στόχο όταν θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια για φυσική παρουσία να μειωθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να καλυφθεί το κομμάτι το εργαστηριακό»

Για τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν οι φοιτητές για το εαρινό εξάμηνο και για το ενδεχόμενο κάποια μαθήματα να δοθούν εξ’ αποστάσεως είπε ότι: «ο καθηγητής αποφασίζει μόνος του πως θα αξιολογήσει τους φοιτητές του, άλλωστε ένα μέρος της βαθμολογίας καλύπτεται με εργασίες» .

Για το ενδεχόμενο παράτασης της εξεταστικής περιόδου ο κ. Διγαλάκης είπε ότι: «είναι πρόωρο να πούμε εάν θα πάρουμε παράταση, θα εξαρτηθεί από το τι θα μας πει η Αρμόδια Επιτροπή, όποτε όμως ανοίξουν τα Πανεπιστήμια η εξεταστική περίοδος θα πρέπει να απλωθεί για να μειωθεί η συνάθροιση των φοιτητών»

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: