Την εκτίμηση ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την Ένωση Κεντρώων, αλλά και πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία, διατυπώνει ο Βασίλης Λεβέντης στο ΑΠΕ.

Επίσης τάχθηκε υπερ των συμμαχικών κυβερνήσεων. Ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι η ζημιά στις ευρωεκλογές για το κόμμα του προκλήθηκε από το γεγονός ότι κατέβηκαν πολλά κόμματα τα οποία «διεκδίκησαν ψήφους από τον επονομαζόμενο και πατριωτικό χώρο».

Πάρα ταύτα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτιμά ότι «η αποχή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών», εξηγώντας ότι αφενός ο πολύς κόσμος δύσκολα θα πάει να ψηφίσει γιατί είναι καλοκαίρι και αφετέρου γιατί ένας αριθμός πολιτών εργάζονται στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Λεβέντης θεωρεί βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση αλλά όχι και την αυτοδυναμία και προσθέτει: «Αναγκαστικά, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει συμμαχίες στον αμέσως επόμενο διαθέσιμο που είναι το ΠΑΣΟΚ. Διαθέτουν άλλωστε και τη σχετική εμπειρία. Εμείς θα στηρίξουμε με ψήφο εμπιστοσύνης την οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει εφόσον δεχθεί να εφαρμόσει τις προτάσεις μας».

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: